MkdNews.com

Вести

Најмногу во Охрид и Прилеп од британскиот сој на вирусот

    Најмногу во Охрид и Прилеп од британскиот сој на вирусот

Министерството за здравство информира дека во лабораторијата на ИЦГИБ-МАНУ во периодот од 1 јануари до 7 февруари, 2021 е утврдено присуство на СарсКов2 вирусот од Велика Британија кај 45 примероци

0 comment Read Full Article

Јелена Карлеуша: Вие обични кучки не може да се споредувате!

    Јелена Карлеуша: Вие обични кучки не може да се споредувате!

Карлеуша провоцира често. Српската пејачка Јелена Карлеуша повторно и повторно изненади со својот стил на снимањето од Ѕвездите на Гранд.  Како девојка од Јапонски стрип, таа фантастично го изоноси костимот

0 comment Read Full Article

Протест за „Јавна соба“: Ми го споделуваа телефонскиот број и ми бараа дискретни средбички

    Протест за „Јавна соба“: Ми го споделуваа телефонскиот број и ми бараа дискретни средбички

„Јавна соба е доказ дека насилството врз жените има институционална форма и тоа се спроведува од страна на институциите со молк. Насилството врз жените не е личен проблем на секоја

0 comment Read Full Article

Судот да даде одговор што се случило на 12 април 2012, бараат семејствата на жртвите од „Монструм“

    Судот да даде одговор што се случило на 12 април 2012, бараат семејствата на жртвите од „Монструм“

Од сите изведени вербални и материјални докази во текот на главниот претрес недвосмилено се докажа дека во дејствијата на обвинетите се содржат суштествените елементи на кривичните дела кои им се

0 comment Read Full Article